AMAÇ
MADDE 1. Bu yönetmelik Vakfımızın bilimsel toplantıları destekleme esaslarını belirlemek amacı ile düzenlenmiştir.
TANIMLAR
MADDE 2. Bu Yönetmelikte:
Vakıf: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı,
Genel Kurul: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı Genel Kurul Toplantısı,
Yönetim Kurulu: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı Yönetim Kurulu,
Başkan: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı Başkanı,
DESTEKLENİLECEK TOPLANTILAR VE DESTEKLEME KOŞULLARI
MADDE 3. Vakıf, Vakıf Senedinde belirtilen amaçlar doğrultusunda; sivil toplum örgütlerinin (dernek, vakıf) ile akademik kurum ve birimlerin (enstitü, anabilim, bilim dalı) eğitim, araştırma ve sosyal kapsamlı toplantılarını maddi olarak destekleyebilir. Vakfın diğer bir kurumla birlikte düzenlediği tüm toplantılar bu Yönetmelik çerçevesinde desteklenir. Vakfın tek başına düzenleyeceği toplantılar bu yönetmeliğin kapsamı dışındadır.
MADDE 4. Vakıf üyelerimizden en az bir kişinin desteklenecek toplantısının düzenleme ya da bilimsel kurullarında birinde başkan, eş başkan, başkan yardımcısı konumunda aktif görev alması gereklidir.
MADDE 5. Vakıf ambleminin bilimsel toplantının afiş, poster, program ve diğer yazılı-görsel materyalinde düzenleyen kuruluşlar ya da destekleyen kuruluşlar başlıkları altında yer alması şarttır.
MADDE 7. Desteğin amacı düzenleyici kuruluşun toplantı bütçesindeki açığını kapatmak, zararını azaltmaktır. Toplantı sonu bilançosunda kâr görülen hiçbir toplantı desteklenmez.
MADDE 6. Herhangi bir toplantı için verilecek destek miktarı Vakfın Genel Kurul’da onaylanan yıllık bütçesinin 1/3’ünden fazla olamaz.
YAZIŞMALAR VE İŞLEYİŞ
MADDE 7. Destek başvurusu bilimsel toplantı başkanlığının Vakıf Başkanlığı’na gönderdiği bir yazı ile yapılır. Bu yazıda; toplantının konusu, kapsamı, eğitime ve bilime olası katkıları belirtilir.
MADDE 8. Bu yönetmelik rehberliğinde Vakıf Yönetim Kurulu kararı alır. Sonuç başvuru sahibine resmen bildirilir. Destek verilmesi durumunda desteğin tavan sınırı belirlenir. Bu yönetmeli 4. Maddesi uyarınca bilimsel toplantı kurullarında görev alacak üye Vakıf ile Bilimsel Toplantı Başkanlığı arasındaki iletişimi yürütmekle görevlendirilir. Bu üye, toplantı başkanlığı ile iletişim kurulması, yapılacak maddi destek miktarının kurallara uygun olması ve ödeme işlemlerinin zamanlaması yönleri ile Vakıf Yönetim Kurulu’na karşı sorumludur.
MADDE 9. Bilimsel toplantı sonrasında yapılacak gelir-gider hesaplamalarında bilançonun zarar göstermesi durumunda zararın en fazla %50’si Vakıf tarafından karşılanır. Zararın %50’sinin Vakıf tarafından önceden kararlaştırılan en yüksek (maksimal) destek miktarını aşması durumunda önceden kararı verilen destek miktarı kadar destek verilir. Bilançoda zarar göstermeyen toplantılara hiçbir şekilde destek verilmez.
MADDE 10. Verilmesi kararlaştırılan desteğin en fazla %50’si toplantı öncesi ya da süresince bilimsel organizasyonun resmi hesabına avans olarak aktarılabilir. Toplantı sonu gerçekleşen bilanço sonucuna göre ek ödeme yapılır ya da avans iadesi yapılır.
YÜRÜRLÜK
MADDE 11. Bu Yönetmelik Vakıf kabul edildiği Vakıf Genel Kurul toplantısı ile yürürlüğe girer