AMAÇ

Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Vakıf Yönetim Kurulu’na bağlı olarak çalışacak olan Bilim ve Eğitim Kurulu’nun kuruluş ve çalışma ilkelerini belirlemektir.

TANIMLAR

Madde 2. Bu Yönerge’de:

Vakıf: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı,

Genel Kurul: Türk Kanser Araştırma Savaş Vakfı Genel Kurul Toplantısı,

Yönetim Kurulu: Türk Kanser Araştırma Savaş Vakfı Yönetim Kurulu

Vakıf  Başkanı: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı Başkanı,

Kurul: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı Bilim ve Eğitim Kurulu

Kurul Başkanı: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Bilim ve Eğitim Kurulu Başkanı

anlamında kullanılmıştır.

KURULUN GÖREVLERİ

Madde 3. Kurul aşağıdaki görevleri yürütmek amacı ile kurulmuştur.

  1. Bilimsel konular hakkında toplumu bilgilendirecek raporlar hazırlamak
  2. Vakfın tek başına ya da başta kardeş kuruluş Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarca düzenleyeceği bilimsel toplantılarda bilimsel programı hazırlamak
  3. Toplum ve kanser konusundaki tüm sağlık profesyonellerinin bilgilendirilmesi ve eğitimi konusunda çalışmalarda bulunmak, eğitim materyalleri hazırlamak ve bu bilgileri bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na sunmak.

KURUL ÜYELERİ VE SEÇİLME YÖNTEMİ, GÖREV SÜRELERİ

Madde 4. Kurul beş kişiden oluşur. Dört üye Vakfın tüm üyeleri tarafından istekliler arasından gizli oyla elektronik yöntemlerle seçilir. Bir üye Yönetim Kurulu temsilcisi olarak Kurul’a katılır. Kurulun üyelerinin görev süresi üç yıl ve en fazla iki dönemdir. İstifa veya başka nedenlerle boşalan üyelik için en fazla bir ay içinde seçilme yöntemine uygun olarak yeni üye seçimi yapılır. Seçim işlerini Yönetim Kurulu yönetir.

KURULUN ÇALIŞMA YÖNTEMİ

Madde 5. Kurul oluşumundan sonra kendi içinde bir Kurul Başkanı seçer. Her üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kez çevrimiçi olarak toplanır. Özel konularda yılda en fazla bir kez olmak üzere yüz yüze toplantı yapılabilir. Bunun için Kurul Başkanı gerekçeli bir yazı ile Vakıf Başkanlığına başvurur. Yönetim Kurulu kararı ile başvuru sonuca bağlanır. Yüz yüze Kurul toplantısının tüm giderleri Vakıf bütçesinden karşılanır. 

Kurul kararları tüm üyelerin çoğunluk kararı ile alınır. Kurul içindeki anlaşmazlıklar konusunda hakem yönetim kuruludur. Yönetim Kurulu kararı ile kurul üyeleri görevden alınabilir. 

Her Genel Kurul öncesi Kurul bir çalışma raporu hazırlar ve Genel Kurul toplantısına sunar. Genel Kurul’un çalışma raporunu onaylamaması durumunda Kurul istifa etmiş sayılır. Yeni Kurulu bir ay içinde Madde 4’deki seçilme yöntemi ile yeniden seçilir.

YÜRÜRLÜLÜK

Madde 6. Bu Yönerge kabul edildiği Genel Kurul Toplantısı ile yürürlüğe girer. En fazla 6 ay içinde Yönetim Kurulu elektronik seçim koşullarını hazırlamak ve Kurul’ teşkil etmek zorundadır ve Kurulu kurmak zorundadır.